tager du for givet

48345008_208631490045489_2203027960368201728_n

Hvad tager vi for givet

Når vi bevæger os fortravlede rundt i tilværelsen er der meget, vi kan komme til at tage for givet. Et godt helbred, kæreste, at være elsket, at elske, venner, kærlige kys, en god samtale, familie, solskinsvejr, god søvn, et måltid, job, bolig, fred, ro, stilhed.

Vi bliver fanget i vores egen lille verden, af om telefonen virker, at trafikken flyder, internet er for langsomt, dramaer mellem kollegaer, at kaffen var for tynd, pizzaen for lille….

Det er nødvendigt at udfordre det vi tager for givet, sætte det i perspektiv.

Gang på gang glemmer vi. Vi ophører med at være nysgerrige og undersøgende,  vi glemmer at se det underfundige og magiske,  Det er først, når vi måske ikke længere har det, at vi mærker, hvor meget vi mangler det og måske opdager, at vi har taget det for givet.

Hvor tit bruger du egentlig tid på at være taknemmelig over de t du har, de mennesker og de privilegier du har i din i din hverdag. Hvad enten det er vandet, kæresten, familien, pengene, dine arme eller ben, oplevelserne, og i det hele taget livet. Værdsætter du det.

er du taknemmelig for hver dag der bliver dig givet. de mennesker der er kommet ind i dit liv

Betragter du livet som en selvfølge eller en gave som er dig givet.

i morges blev jeg igen mindet om de små ting jeg har taget for givet. jeg brugte kræfter og tid på at komme ud af min seng, noget der for et par år siden ville have taget få sekunder, uden nogen form for anstrengelse eller opmærksomhed. i dag skal enhver bevægelse nøje planlægges og prioriteres til eller fra.

jeg har lært at se på de små ting med nye øjne, jeg lærer gang på gang at se det smukke i det uperfekte, jeg lære at tage alt som bliver mig givet som en gave noget der er blevet mig skænket og ikke en selvfølge. jeg har ikke krav på noget. jeg tager i mod og jeg giver. jeg sørger for at fortælle dem jeg elsker at jeg elsker dem, jeg fortæller det der er i mit hjerte.  jeg prøver at være ærlig i alt. og jeg venter ikke.

jeg nyder det der skal nydes lige nu, for hvad nu hvis det ikke er muligt i morgen. jeg øver mig og indimellem ser jeg ikke alt som en gave. men tager jeg mig tid til at se, får jeg øje. jeg får øje på glæden ved de små ting i mellem smerten af det jeg har mistet. jeg ser det jeg har fået, jeg værdsætter.