Når noget forandres

64395213_10157286960417346_1245149325923713024_n

I livet møder vi foranderligheden, Hvert øjeblik. vi vil gerne holde fast i det der var godt. Vi søger at opleve det bare lige en gang mere.

Meditationen skal føre os ind i den samme ro og fortabelse som sidst. Musikken skal påvirke og røre på samme måde. Nydelsen af det første stykke chokolade skal stimulere sanserne på samme vis.

Men intet forbliver det samme. Det omkring forandre sig, du forandrer dig, nye skridt, en anden dans.

Ofte holder vi også fast i noget bare fordi det er kendt. Det kendte er meget tillokkende, selv hvis det kendte stopper bevægelse. Vi holder fast i en fortælling om os selv. Som måske var sand en gang men ikke mere.

Nogen gange forandre noget sig, på grund af sygdom, dødsfald, skilsmisse, flytning, mistet job…Ved første øjekast en forandring, som ikke er velkommen og vi prøver at skubbe væk. Vi prøver at genskabe det der var. Selvom det ikke var godt, men det er det vi kender.

Hvad hvis vi omfavnede det der er nyt, ville dansen så blive lettere og mere fri. Hvad hvis vi kiggede på det der er, i stedet for det der var.

Måske er det nye mere hensigtsmæssigt, sjovere, frit, givende. Måske når du kigger efter.

Mit liv, mit virke er i store forandringer, det der var kendt, det jeg definerede mig selv ud fra er opløst. Men noget andet spirer, noget nyt får plads.  Billedet af mig selv er forandret og jeg kan ikke kende, det som noget der var.

I stedet for at klynge mig til det der var og begræde det der opløst. Må jeg se det, der toner frem, som nye muligheder.

Spændende tiltag der beriger mit liv og skaber en ny dans.

Den måde jeg var i livet, har forandret sig. Jeg modtager og giver på ny.

En bog er på vej, nye projekter en ny måde at arbejde som terapeut på. Ikke et tab, men gevinst. En forandring, det var tid til.

 

Billede af Pernille Wulff