Vintersolhverv

vintersolhverv

Vintersolhverv, årets mørkets og korteste dag. Fra nu af bliver dagene igen lysere og længere.

Alt står nøgent og uden camouflage. Træerne har givet slip på bladene, men igennem vinteren lader de få blade blive tilbage, til at minde os om det vi har givet slip på.

På samme måde står vi ansigt til ansigt med vores egen sårbarhed og styrke. Vinteren inviterer os til et kærligt møde med os selv – at lytte til vores indre, til at finde ro, stabilitet og hvile i os selv.  Det er nu vi kan se på hvad vi skal give slip på, for at skabe plads til noget nyt.  Ud af mørket fødes nye muligheder, energier og livskraft.

I mørket møder vi nødvendigheden af, at respekterer vores eget menneskelige mørke. Det er her vi finder vores styrke og mod og henter vores dybeste indsigter.

I det ydre mørke bliver vores indre lys stærkere. Minder os om den enorme kraft vi indeholder. Og hvordan vi kan finde sandheden i os selv. Men også hvordan vi kan invitere mere lys ind i vores liv. Så det lys vi indeholder kan vokse sig større.

Elementet jorden er forbundet med vinteren. Jorden hvorfra alt liv udspringer.  Omfavn vinteren, mærk behovet for at geare ned, for at reflektere, genoplade og skabe balance. Tiden som inviterer til at vi vender vores kreative ildkraft indad og tager på en indre opdagelsesrejse. Brug tiden til at pleje dine længsler og drømme.

Ligesom naturen ligger i tavs dvale, på samme måde kan vi byde stilheden velkommen, blive et med stilheden. Mærke omsorg og næring. I stilheden kan vi mærke det indre liv der er under den sovende overflade. Vi kan mærke tegnene på nyt liv.