Restorative yoga – yoga i hvile

blive holdt

Yogaen er min faste støtte når det er svært. Den hjælper mig til at kunne være med mørket, til at trække vejret og træne kroppen på den mest fantastiske blide og kærlige måde. Den hjælper mig tilbage til mig selv når jeg fjernet mig, fra mit inderste selv. Restorative yoga har åbnet mine øjne for det terapeutiske i yogaen.

Restorativ yoga er en yogaform, hvis formål er at få dig ned i dyb afspænding. En restorativ yoga stilling er en stilling, hvor du ligger passivt og bliver holdt, støttet af puder, tæpper og andet udstyr. Du giver din krop mulighed for at give helt slip og hengive dig og derved starte dine selvhelbredende kræfter. Restorative yoga skaber de bedste betingelser for ro og fordybelse. Det er en indre praksis som gavner hele dig, både fysisk, mentalt og sjæleligt. Det hjælper dig til at være nærværende, at opleve og rumme alle følelser også de svære. Dit nerve system bringes i en tilstand af balance, din krop afspænder, mens du stadig er bevidst. Det medvirker at du reagerer mindre intenst på smerte, tanker og emotioner – Og bedre kan være med det der er.

Er du i ubalance på den ene eller anden måde, vil det skabe spændinger og måske smerter i kroppen, som gør at kroppen har tendens til at holde endnu mere fast i uhensigtsmæssige mønstre. Måske er du ikke fuldt ude til stede og mærke ikke din krop og undgår derved at mærke de svære følelser, men også at mærke i det hele taget, undgår at være nærværende og mister følelsen af styrke og troen på dig selv. Igennem yogaen kan vi lærer at være nærværende, at lytte til kroppen, at være med det der er, uden fordømmelse. Yogaen giver dig muligheden for at observere og reflekterer imens du er i dyb afspænding. Derfor skaber du mulighed for at det der opstår med et nyt perspektiv, med mere medfølelses for dig selv.