Kst for børn med specielle behov

“Jeres barn har ADHD, ADD, Tourette, OCD. autisme, Damp”!
Denne ulykkelige besked bliver i disse år givet til flere og flere forældre i dag. Det er gået meget godt med barnet så længe det har været i dagleje ,vuggestue eller børnehave, men når det skal til at starte i skolen, begynder det pludseligt at betyde noget, at det ikke kan sidde stille, ikke kan koncentrere sig eller ikke kan forstå en kollektiv besked.

Nogle børn får Retalin, andre får psykiatrisk behandling og stort set alle ender i specialklasser. Nogle gange hjælper det, mens man andre gange kun ser en lille effekt.

Blandt kranio-sakral terapeuter er det almindelig kendt, at lige præcis denne behandlingsforn har en meget gunstig effekt på disse “svære børn med de mange navne.”

Har du et barn med ADHD, Tourette, Autisme, Aspergersyndrom eller andre relaterede diagnoser, så ved du, hvor svært det kan være både at være barn og forældre og søskende!
Kranio sakral terapi gør det muligt at behandle stressbelastninger i kroppen. Hos børn der har problemer med uro, koncentration, adfærds og indlæringsproblemer er stressniveauet højt og kroppen meget anspændt. Børn og unge – selv voksne har stor glæde af kranio sakral terapi. Her kan man afbalancere psyke og krop, bringe nervesystemet til ro og skabe fornyet tryghed og overskud hos det enkelte menneske

Hyperaktive børn
Mange børn er i dag udefinerbart hyperaktive. Det kan skyldes for lidt motion, for meget sukker i kosten, for meget tv og pc, for lidt voksen-kontakt og samtale, der gør at barnet går med sine tanker og ikke kan komme af med dem. Det kan være at barnet føler sig utryg i nogle relationer, eller bliver mobbet, og derved udvikler en uhensigtsmæssig adfærd.

Der kan være mange årsager. Det kan være barnet har smerter der har fulgt det lige fra det blev født – og derfor ikke kender til andet. Det er så at sige blevet til en Normal-Tilstand.

KST har en særlig evne til at løse op for de ting der bliver gemt på – og ofte løses problemet ved at få et reelt fokus på, hvad der mangler, og hvad der er for meget af. KST er således ikke KUN behandling, men også et imødekommende samspil om, hvad man kan gøre i stedet for det der foregår lige nu, så livet bliver lettere for det lille eller store barn!

Urolige børn generelt 
Børn som ikke har en decideret diagnose, men som evt. har været udsat for et traume. Børn observerer og sanser langt mere end voksne – deres filter er så og sige ikke nær så finmasket som hos en voksen, så mange eller voldsomme negative indtryk kan gøre, at barnet udvikler en adfærd, der virker forstyrrende fx i skolen.

Et barn kan bære på mange sorger, fx forældrenes skilsmisse, dødsfald i nære relationer, mistet et kæledyr, været involveret i en ulykke, manglende eller braste venskaber, for mange skæld-ud, træthed, hovepine, skævhed i kroppen, fysiske spændinger mv. Det er relativt enkelt at afdække hvad det handler om – de fleste børn er meget samarbejdsvillige, når de får en blid og afstressende massage, hvor der også er tid en omsorgsfuld og hjælpende snak undervejs.

Kranio sakral terapi kan b.la. have en positiv effekt på følgende diagnoser.

ADHD
Tourette
Autisme
Aspergers Syndrom
OCD
Hyperaktivitet
Urolige børn
Indlæringsvanskeligheder